SORU ÇÖZÜM TEKNİKLERİ BİLGİLENDİRME SEMİNERİMİZ

26.12.2023 111

Test çözme deneyimi, sınav sonucunu önemli ölçüde etkileyen etmenlerden biridir.  Sınavlarda başarı, sorulara yaklaşımı bilmek ya da soru stilini tanımakla ilgilidir.

Her soru tarzı önemlidir. Öğrencinin, cevabını doğru bilemediği her sorunun çözümünü öğrenmesi gerekir.

Test çözerken bilgi, edinilen bilgiye farklı bakış açısıyla bakabilmek ve hız çok önemlidir.

Bol bol paragraf sorusu çözmek ve kitap okumak sorularda yorum yapmayı geliştirir.

Bol bol soru çözerek ve süre tutarak hız kontrolü sağlanabilir.

Öğrenci ne kadar çok soru çözerse dikkatsizlikten kaynaklanan hatalarını o kadar azaltmış olur.

Yeterince iyi öğrenilemeyen bilgilerle testte yanlış yapma olasılığınız çoktur. Önce konu çalışıp sonra test çözüp öğrenip öğrenmediğinizi kontrol edebilir, buradan eksiklerinizi tespit ederek hangi konuyu tekrar gözden geçirmeniz gerektiğini öğrenmiş olursunuz.

Okulumuz Psikolojik Danışma ve Rehber Öğretmeni Gülhan YILDIZ LGS'ye yönelik soru çözme teknikleri seminerini öğrencilerimiz için düzenlemiştir. Etkili ve başarıya götüren semineri için öğretmenimize teşekkür ederiz.

26-12-202326-12-2023

Adres:
EMEK MAH. ŞEHİT ASTEĞMEN MESUT UZLU SK. PİRİ REİS İ.Ö.O VE ORTAÖĞRETİM BLOK NO: 113 BAYRAKLI / İZMİR