Kitapsız yaşamak; kör, sağır, dilsiz yaşamaktır.

Kitapsız yaşamak; kör, sağır, dilsiz yaşamaktır.

 Kitap, çocukların bilişsel, duygusal  gelişimlerini destekleyen; dil, sosyal ve ahlaki gelişimlerine de doğrudan etki eden önemli bir araçtır. Çocuklar kitap sayesinde düşünme, problem çözme, yaratıcılıklarını ve yeteneklerini geliştirme,doğru iletişim kurabilme fırsatlarına sahip olurlar. Çocukların gelişimi açısından kitap okuma alışkanlıklarının gelişmesi önemlidir.

    Kitap okuma alışkanlığını geliştirmeye yönelik bazı faaliyetler tasarlanmıştır.Bu faaliyetlerden bir tanesi de ''sesli kitap'' okuma etkinlikleridir. Sesli kitap okuma etkinlikleri gerek aile ortamında gerekse okul ortamında mümkün mertebe uygulanmalıdır.

    Çocuklarda günde en az 15 dakika sesli kitap okunması anlamayı kolaylaştırmakta, kelime haznesini genişletmekte ve empati becerisini artırmaktadır.Sesli okumanın çocuğun dinleme becerileri ve akademik başarısı üzerinde de oldukça önemli bir rol oynadığı görülmüştür.

 

   Bu nedenle sesli okumaya ağırlık vermek ve  "Okullarda, Öğrencilerin Faydalanacağı Sesli Kitap Okuma Alanları Oluşturulur" konulu faaliyet kapsamında  okulumuzda  öğrencilerimize yönelik  sesli kitap okuma alanları oluşturulmuştur.

04.05.2023 1744

04-05-202304-05-202304-05-2023

İLETİŞİM

Adres:
EMEK MAH. ŞEHİT ASTEĞMEN MESUT UZLU SK. PİRİ REİS İ.Ö.O VE ORTAÖĞRETİM BLOK NO: 113 BAYRAKLI / İZMİR


Telefon
(232) 365 3211


e-Posta Göndermek İçin Tıklayın